- بازدید : (3990)
آش ترش(آش مخصوص چهارشنبه سوری)
یکی از رسم های زیبا در مازندران در چهارشنبه سوری این است که در صبح چهارشنبه آخر سال آش ترشی که آش گزنه هم نامیده می شود می پزند و بین همسایه ها پخش می کنند.
مواد لازم برای تهیه آش ترش:
زولنگ – چهار بسته
سیرسبز و گشنیز و شوید – از هر کدام یک بسته
نمک، فلفل و زردچوبه – به میزان لازم
چغندر قرمز – چهار عدد
اناریجه – دو بسته
گزنه – ۵۰۰ گرم
کدو تنبل خردشده – نصف عدد
نخود، لوبیاچیتی، باقلا با پوست و عدس – از هر کدام ۱۰۰ گرم
خرده برنج خیسکرده – ۲۵۰ گرم
رب انار – دو پیمانه
سیر و پیازداغ – به میزان لازم
طرز تهیه ی آش ترش:
حبوبات و باقلا را جداگانه بپزید. چغندرهای قرمز را هم جداگانه آبپز و سپس رنده کنید. در ظرفی بزرگتر کمی روغن ریخته زردچوبه را تفت داده و بعد خرده برنج را همراه چهار پیمانه آب بپزید. وقتی برنج لعابداد، سبزی آش را به همراه حبوبات، باقلا و چغندر رندهشده اضافه کنید. در مرحله آخر کدوی خردشده، رب انار و نمک را هم به آش افزوده و پس از اینکه آش کاملا جا افتاد در ظرف کشیده و با سیرداغ و پیازداغ تزئین نمایید.
نکته:
این آش معمولا در چهارشنبهسوری مصرف میشود و عموما هم چند خانواده با هم درست میکنند. در صورتی که سبزیهای اصلی آش را نداشتید میتوانید از سبزی آش معمولی هم استفاده کنید.
به نقل از:www.apam.ir